ISO 13165-3:2024

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي · اعتمدت بتاريخ ٠٤ ديسمبر ٢٠٢٤

Water quality — Radium-226 — Part 3: Test method using coprecipitation and gamma-ray spectrometry

ملفات الوثيقة ISO 13165-3:2024

الإنجليزية 15 صفحات
الإصدار الحالي
45.8 BHD

مجال الوثيقة ISO 13165-3:2024

This document specifies a method to determine radium-226 (226Ra) activity concentration in all types of water by coprecipitation followed by gamma-ray spectrometry (see ISO 20042[7]).

The method covers the measurement of soluble 226Ra activity concentrations greater than 0,002 Bq·l−1 using a sample volume of up to 100 l of any water type.

For water samples with a volume of less than a volume of 1 l, direct gamma-ray spectrometry can be performed following ISO 10703 but with a higher detection limit. The typical detection limit for samples of 1 l to 5 l is in the range of 0,002 to 0,000 40 Bq·l−1[8].

NOTE            This test method can be adapted to determine other naturally occurring isotopes of radium, such as 223Ra, 224Ra and 228Ra, if the respective ingrowth periods are taken into account.

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
BH GSO 150-2:2015
GSO 150-2:2013 
مواصفة قياسية بحرينية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
BH GSO 2055-1:2016
GSO 2055-1:2015 
لائحة فنية بحرينية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

ISO 24490:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Cryogenic vessels — Centrifugal pumps for cryogenic service
ISO 21660-2:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Solid recovered fuels — Determination of moisture content using the oven dry method — Part 2: Determination of total moisture by a simplified method
ISO 29997:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Internships — Quality guidelines for host organizations
GSO 1796:2007
 
مواصفة قياسية خليجية
طرق اختبار العلب الألمونيوم المستديرة ذات القطعتين المستخدمة في تعبئة المواد الغذائية (المرطبات والعصائر)